Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto lekkie i przyjemne dla oka
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5077
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13668
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5903
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7724
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5077
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13668
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5903
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7724
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywno,delikatnie wymieszać z żółtkami i dodać obie mąki połączone z makiem i proszkiem do pieczenia. 2. Ciasto przełożyć do długiej foremki (np.keksówki) wyłożonej papierem do piecz.i piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 30 min. 3.Ostudzić i przekroić na 4 cienkie placki.Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę (zostawić 2 połówki do dekoracji).Połowę zalewy z brzoskwiń zagotować i rozpuścić w niej żelatynę .Przestudzić i połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami.Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru i 3 fixami ,rozłożyć na 3 plackach(zostawić trochę do dekoracji. 4.Na śmietanę wyłożyć brzoskwinie w tężejącej zalewie,poskładać ciasto przykrywając kolejnym plackiem.Obłożyć wierzch pozostawioną śmietanką i brzoskwiniami według własnego gustu.Można wykonać plecionkę używając szprycy i płaskiej tylki do listków.