Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto lekkie i przyjemne dla oka
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 164
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40335
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5120
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 164
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40335
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5120
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywno,delikatnie wymieszać z żółtkami i dodać obie mąki połączone z makiem i proszkiem do pieczenia. 2. Ciasto przełożyć do długiej foremki (np.keksówki) wyłożonej papierem do piecz.i piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 30 min. 3.Ostudzić i przekroić na 4 cienkie placki.Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę (zostawić 2 połówki do dekoracji).Połowę zalewy z brzoskwiń zagotować i rozpuścić w niej żelatynę .Przestudzić i połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami.Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru i 3 fixami ,rozłożyć na 3 plackach(zostawić trochę do dekoracji. 4.Na śmietanę wyłożyć brzoskwinie w tężejącej zalewie,poskładać ciasto przykrywając kolejnym plackiem.Obłożyć wierzch pozostawioną śmietanką i brzoskwiniami według własnego gustu.Można wykonać plecionkę używając szprycy i płaskiej tylki do listków.