Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam z 40 lat temu od bratowej. Ciasto wilgotne, bardzo kruche i pyszne.Często je piekę, bo go lubimy.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2248
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1354
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2248
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1354
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i tłuszczem. Przesiać mąkę, z proszkiem i zagnieść. Podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i zagnieść. Jedną częścią ciasta wyłożyć blachę.25x42 wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto posypać bułką tartą. Rozłożyć pokrojone jabłka.Posypać cukrem z cynamonem.
Pokruszyć na jabłka ciasto ciemne.
beza-Ubić białek ze szczyptą soli, potem cukrem. Do białek przesiać budyń i wymieszać. Białka wyłożyć na ciemne ciasto.
Na górę pokruszyć ostatnie ciasto
Piec ok.50 min.w 175*.C. Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem.