Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto na weekend. Polecam.
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 225
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 55
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2871
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 106
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 225
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 55
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2871
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 106
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier, żółtka i zetrzeć na tarce o grubych oczkach zimne masło. Zarobić ciasto. Podzielić je na trzy części. Jedną częścią wylepić dno foremki. Foremkę z ciastem dać na pół godziny do lodówki. Drugą część ciasta zwinąć w folię i dać do zamrażarki na pół godziny. Trzecią część ciasta połączyć z kakao i dobrze wyrobić. Również dać do folii, a następnie do zamrażarki na pół godziny.. Po pół godzinie foremkę z ciastem dać do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i podpiec 10 minut. Potem wystudzić. Wyłożyć na ciasto rozmrożone owoce. Na owoce zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto ciemne z zamrażarki. Potem piana z pięciu ubitych białek i 0,5 szkl. cukru pudru. Pianę wymieszać ze skrobią ziemniaczaną. Na pianę zetrzeć ciasto białe z zamrażarki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-60 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Po całkowitym wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.