Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto (bez białek i kakao). Ciasto podzielić na 2 części w stosunku 1/3 do 2/3.
1/3 wyłożyć na posmarowaną blachę, posmarować powidłami, posypać pokrojonymi orzechami, agrestem, ewentualnie rodzynkami lub śliwkami (wg uznania).
2/3 ciasta wyrobić z kakao i podzielić na 2 części. Na ciasto posypane orzechami itd zetrzeć jedną połówkę ciasta
Białka ubić dodając cukier i wyłożyć na ciasto. Drugą połówkę ciasta zetrzeć na ubitą pianę
Piec ok godziny 170-180°. Po upieczeniu i wystygnięciu polać polewą czekoladową.
SMACZNEGO!!!