Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2493
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1881
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1633
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1577
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2493
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1881
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1633
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1577
Składniki
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto (bez białek i kakao). Ciasto podzielić na 2 części w stosunku 1/3 do 2/3.
1/3 wyłożyć na posmarowaną blachę, posmarować powidłami, posypać pokrojonymi orzechami, agrestem, ewentualnie rodzynkami lub śliwkami (wg uznania).
2/3 ciasta wyrobić z kakao i podzielić na 2 części. Na ciasto posypane orzechami itd zetrzeć jedną połówkę ciasta
Białka ubić dodając cukier i wyłożyć na ciasto. Drugą połówkę ciasta zetrzeć na ubitą pianę
Piec ok godziny 170-180°. Po upieczeniu i wystygnięciu polać polewą czekoladową.
SMACZNEGO!!!