Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10848
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4846
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9282
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10848
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4846
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9282
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Składniki
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto (bez białek i kakao). Ciasto podzielić na 2 części w stosunku 1/3 do 2/3.
1/3 wyłożyć na posmarowaną blachę, posmarować powidłami, posypać pokrojonymi orzechami, agrestem, ewentualnie rodzynkami lub śliwkami (wg uznania).
2/3 ciasta wyrobić z kakao i podzielić na 2 części. Na ciasto posypane orzechami itd zetrzeć jedną połówkę ciasta
Białka ubić dodając cukier i wyłożyć na ciasto. Drugą połówkę ciasta zetrzeć na ubitą pianę
Piec ok godziny 170-180°. Po upieczeniu i wystygnięciu polać polewą czekoladową.
SMACZNEGO!!!