Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciacho jest pyszne i super na każda okazję. A co ważne również na każdą porę roku.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4171
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 668
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17383
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3244
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 211
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4171
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 668
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17383
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3244
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 211
Składniki
Przygotować robot z nożami do siekania. W misce robota umieścić wszystkie składniki na ciasto i siekać aż się połączą. Potem wyłożyć je na blat, szybko zagnieść w kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Potem formę do ciasta o wymiarach 29 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia a ciasto rozrywając na kawałki rozłożyć po całej blaszce. Ciasto lekko uklepać w formie nie zostawiając prześwitów. Na cieście rozsmarować dżem a na dżem rozłożyć morele pozbawione pestek i pokrojone na kawałki. Białka ubić mikserem, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać cukier a gdy wmiksuje się w pianę wsypać kisiel i dodać barwnik i mieszać aż się połączą z pianą. Potem pianę wyłożyć na dżem i morele, rozsmarować ją ale nierówno bo po upieczeniu ciasto będzie ładnie się prezentować. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z termoobiegiem na 45 minut. Upieczone wystudzić.