Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna odmiana poczciwego pleśniaka :-) robiłam go już z wiśniami, jabłkami, truskawkami, gruszkami, brzoskwiniami i porzeczkami, tym razem przyszedł czas na ... banany :-)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4569
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7004
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4569
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7004
Składniki
Miękką margarynę utrzeć z 3/4 szkl. cukru i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę, dodawać po jednym żółtku, cały czas ucierając. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i zagnieść jednolite ciasto. Podzielić je na 3 części. Jedną część włożyć do lodówki, do drugiej dodać kakao i zagnieść do uzyskania jednolitego koloru. Białka ubić na sztywną pianę, na koniec dodawać po trochu 3/4 szkl. cukru, ciągle miksując. Banany pokroić na plastry ok. 1 - 1,5cm. Na blachę (24 x 24cm) wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą skubać ciasto białe, następnie ciasto kakaowe, ułożyć banany (gęsto plaster przy plastrze), na banany równomiernie wyłożyć ubite białka i na wierzch skubać jasne ciasto z lodówki. Piec ok. 45-50 min. w temp. 180 stopni.
Smacznego :-)