Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pleśniak zawsze piekłam z jabłkami, tym razem dałam banany.Przepis się sprawdził.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 141
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 10
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 141
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 10
Składniki
ciasto- Zmiksować żółtka z cukrem i tłuszczem. Przesiać mąkę, z proszkiem i zmiksować na kruszonkę. Podzielić na 4 części. Dwie części ciasta zagnieść i wyłożyć na blaszkę 25x42. (z papierem do pieczenia).Można rozwałkować, ja uklepuję. Do trzeciej części,dodać kakao i rozkruszyć. Czwartą pozostawić w formie kruszonki.
powidła-Na ciasto w blaszce, rozsmarować powidła. Rozkruszyć ciemne ciasto.
Poukładać obrane i pokrojone banany w plasterkach.
beza-Ubić białka ze szczyptą soli, potem cukrem. Do białek przesiać kisiel i wymieszać. Bezę wyłożyć na banany. Na górę pokruszyć ostatnie ciasto.
Piec ok.60 min.w 175*. Po ostygnięciu oprószyć cukrem pudrem.