Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą polecam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34064
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34064
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Z jajek oddzielam osobno białko i żółtko ,białka odstawiam .Z maki z proszkiem do pieczenia, cukru ,margaryny i zółtek zagniatam kruche ciasto następnie dziele na pól ,druga polowe ciasta dziele na 2 części i do jednej daje kakao i zagniatam .Na dno blaszki wyłożonej papierem wyklejam na przemian ciasto jasne i z kakao trwożąc kolorowe placki
Rabarbar myje ,obieram i kroje w kostkę i zasypuje łyżką cukru by nie był taki kwaśny następnie wykladam na ciasto wyłożone w blaszce.
Białka ubijam z odrobiną soli pod koniec dodaje łyżkę cukru pudru ubijam a na koniec dodaje 2 kisiele dokładnie mieszam .Beze wykladam na rabarbar równam a na wierzch skubie pozostałe jasne ciasto. Piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 35 minut ,po wyjęciu grace ciasto posypuje cukrem pudrem i zostawiam by ostygło ,po dokładne wykonanie zapraszam na film Smacznego.