Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane ciasto a dodatek wiśni sprawia,że jest jeszcze smaczniejsze i wilgotniejsze
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11953
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 840
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2873
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11953
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 840
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2873
Składniki
Masło posiekać z mąką zmieszaną z proszkiem i solą,trzema łyżkami cukru i żółtkami.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 kule (jedną trochę większą a dwie mniejsze). Jedną z mniejszych kul zagnieść z kakao.Każdą kulę owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na ok 30 min lub na całą noc do lodówki.
Białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru.Większą kulę jasną zetrzeć na tarce na grubych oczkach i wyłożyć równomiernie na blachę (u mnie wymiary 25x30),na startym cieście rozłożyć warstwę dżemu a na dżem poukładać wiśnie.Na wiśnie zetrzeć kulę ciasta ciemnego z kakao,pokryć pianą z białek a na pianę zetrzeć kulę ciasta jasnego.Piec ok 40-45 min w temp.180 st,smacznego:)