Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane ciasto a dodatek wiśni sprawia,że jest jeszcze smaczniejsze i wilgotniejsze
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Składniki
Masło posiekać z mąką zmieszaną z proszkiem i solą,trzema łyżkami cukru i żółtkami.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 kule (jedną trochę większą a dwie mniejsze). Jedną z mniejszych kul zagnieść z kakao.Każdą kulę owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na ok 30 min lub na całą noc do lodówki.
Białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru.Większą kulę jasną zetrzeć na tarce na grubych oczkach i wyłożyć równomiernie na blachę (u mnie wymiary 25x30),na startym cieście rozłożyć warstwę dżemu a na dżem poukładać wiśnie.Na wiśnie zetrzeć kulę ciasta ciemnego z kakao,pokryć pianą z białek a na pianę zetrzeć kulę ciasta jasnego.Piec ok 40-45 min w temp.180 st,smacznego:)