Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane ciasto a dodatek wiśni sprawia,że jest jeszcze smaczniejsze i wilgotniejsze
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1022
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 925
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4244
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 90
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1022
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 925
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4244
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 90
Składniki
Masło posiekać z mąką zmieszaną z proszkiem i solą,trzema łyżkami cukru i żółtkami.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 kule (jedną trochę większą a dwie mniejsze). Jedną z mniejszych kul zagnieść z kakao.Każdą kulę owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na ok 30 min lub na całą noc do lodówki.
Białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru.Większą kulę jasną zetrzeć na tarce na grubych oczkach i wyłożyć równomiernie na blachę (u mnie wymiary 25x30),na startym cieście rozłożyć warstwę dżemu a na dżem poukładać wiśnie.Na wiśnie zetrzeć kulę ciasta ciemnego z kakao,pokryć pianą z białek a na pianę zetrzeć kulę ciasta jasnego.Piec ok 40-45 min w temp.180 st,smacznego:)