Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuskie naleśniki suzette z kawałkami brzoskwini oraz likierem są bardzo łatwym jak również efektownym pomysłem na podwieczorek. Maślane naleśniki w połączeniu ze słodkim likierem nadają charakteru temu daniu.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30562
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2259
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30562
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2259
Składniki
NALEŚNIKI: Wszystkie składniki umieść w misie i wymieszaj rózgą do uzyskania jednolitej masy. Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki na lekko złoty kolor z obu stron. Złóż w chusteczki.
SOS SUZETTE: 4 połówki brzoskwiń pokrój na plastry. Resztę zostaw do dekoracji. Na patelnię wsyp cukier i podgrzewaj na minimalnym ogniu. Przez cały proces podgrzewania nie mieszaj, ewentualnie potrząśnij patelnią. Kiedy cukier będzie już roztopiony wlej sok oraz dodaj masło. Mieszaj przez chwilę. Z karmelu mogą zrobić się grudki, ale po chwili się roztopi. Gotuj chwilę do zgęstnienia. Złożone naleśniki w chusteczkę dodaj do sosu i smaż po dwie minuty z każdej strony. Kiedy naleśniki będą już lekko podsmażone wylej na nie likier i bardzo ostrożnie podpal. Smacznego!