Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuskie naleśniki suzette z kawałkami brzoskwini oraz likierem są bardzo łatwym jak również efektownym pomysłem na podwieczorek. Maślane naleśniki w połączeniu ze słodkim likierem nadają charakteru temu daniu.
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 308
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 13
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 455
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1196
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 308
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 13
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 455
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1196
Składniki
NALEŚNIKI: Wszystkie składniki umieść w misie i wymieszaj rózgą do uzyskania jednolitej masy. Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki na lekko złoty kolor z obu stron. Złóż w chusteczki.
SOS SUZETTE: 4 połówki brzoskwiń pokrój na plastry. Resztę zostaw do dekoracji. Na patelnię wsyp cukier i podgrzewaj na minimalnym ogniu. Przez cały proces podgrzewania nie mieszaj, ewentualnie potrząśnij patelnią. Kiedy cukier będzie już roztopiony wlej sok oraz dodaj masło. Mieszaj przez chwilę. Z karmelu mogą zrobić się grudki, ale po chwili się roztopi. Gotuj chwilę do zgęstnienia. Złożone naleśniki w chusteczkę dodaj do sosu i smaż po dwie minuty z każdej strony. Kiedy naleśniki będą już lekko podsmażone wylej na nie likier i bardzo ostrożnie podpal. Smacznego!