Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27312
Polecam, pychota.
Odsłon: 230
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 46
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27312
Polecam, pychota.
Odsłon: 230
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 46
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na kwadraciki (ciut większe niż połówka śliwki). Na każdy kwadracik kładziemy połówkę śliwki, przykrywamy drugim kwadracikiem i widelcem (jak pierogi) sklejamy brzegi.
Posklejane ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i po 15 minutach mamy gotowe ciacha.