Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 633
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 891
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 457
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 633
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 891
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 457
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na kwadraciki (ciut większe niż połówka śliwki). Na każdy kwadracik kładziemy połówkę śliwki, przykrywamy drugim kwadracikiem i widelcem (jak pierogi) sklejamy brzegi.
Posklejane ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i po 15 minutach mamy gotowe ciacha.