Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne i proste ciasteczka nadziewane tartym jabłkiem z cynamonem bez cukru. Ciaskta robi się w kilka chwil, idealne na niezapowiedzianych gości.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16155
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16155
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Składniki
Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, lekko odciskamy z nadmiaru soku. Na brzegach ciasta kupkami układamy jabłka i obsypujemy je cynamonem.
Zawijamy ciasto na jabłka i nożem wycinamy kwadraciki. Niezlepione brzegi dociskamy widelcem, a wierzch nacinamy nożem w trzech miejscach.
Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Poduszeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200'C przez około 15-20 minut. Po upieczeniu poduszeczki studzimy na kratce. Można obsypać je cukrem pudrem, ale ja wolałam bez. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd