Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne i proste ciasteczka nadziewane tartym jabłkiem z cynamonem bez cukru. Ciaskta robi się w kilka chwil, idealne na niezapowiedzianych gości.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10889
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13188
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4932
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10889
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13188
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4932
Składniki
Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, lekko odciskamy z nadmiaru soku. Na brzegach ciasta kupkami układamy jabłka i obsypujemy je cynamonem.
Zawijamy ciasto na jabłka i nożem wycinamy kwadraciki. Niezlepione brzegi dociskamy widelcem, a wierzch nacinamy nożem w trzech miejscach.
Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Poduszeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200'C przez około 15-20 minut. Po upieczeniu poduszeczki studzimy na kratce. Można obsypać je cukrem pudrem, ale ja wolałam bez. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd