Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne i proste ciasteczka nadziewane tartym jabłkiem z cynamonem bez cukru. Ciaskta robi się w kilka chwil, idealne na niezapowiedzianych gości.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 109
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8681
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 109
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8681
Składniki
Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, lekko odciskamy z nadmiaru soku. Na brzegach ciasta kupkami układamy jabłka i obsypujemy je cynamonem.
Zawijamy ciasto na jabłka i nożem wycinamy kwadraciki. Niezlepione brzegi dociskamy widelcem, a wierzch nacinamy nożem w trzech miejscach.
Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Poduszeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200'C przez około 15-20 minut. Po upieczeniu poduszeczki studzimy na kratce. Można obsypać je cukrem pudrem, ale ja wolałam bez. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd