Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne i proste ciasteczka nadziewane tartym jabłkiem z cynamonem bez cukru. Ciaskta robi się w kilka chwil, idealne na niezapowiedzianych gości.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 7
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 19
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 1985
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 28
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 7
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 19
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 1985
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 28
Składniki
Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, lekko odciskamy z nadmiaru soku. Na brzegach ciasta kupkami układamy jabłka i obsypujemy je cynamonem.
Zawijamy ciasto na jabłka i nożem wycinamy kwadraciki. Niezlepione brzegi dociskamy widelcem, a wierzch nacinamy nożem w trzech miejscach.
Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Poduszeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200'C przez około 15-20 minut. Po upieczeniu poduszeczki studzimy na kratce. Można obsypać je cukrem pudrem, ale ja wolałam bez. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd