Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowe ciasto z kawałkami gorzkiej czekolady jest delikatne i wilgotne, a w połączeniu z truskawkami to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25514
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2528
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25514
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2528
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Składniki
Mąkę, kakao, proszek, sól i sodę przesiać. Dodać cukier i wymieszać. W drugiej misce ubić składniki mokre. Do składników mokrych dodać suche i krótko zmiksować. Czekoladę posiekać i dodać do ciasta. Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Nakładać ciasto do foremek do 3/4 wysokości, na wierzchu poukładać pokrojone truskawki. Muffinki wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (dolna grzałka, bez termoobiegu) na około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.