Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak na szybko zrobione kiedy mamy ochotę na coś słodkiego,a w zapasach była puszka maku:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4954
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13407
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5834
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7533
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4954
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13407
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5834
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7533
Składniki
Mąkę,jajka,masło,proszek,cukier i śmietanę posiekać nożem. Zagnieść ciasto.3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć mak wcześniej doprawiony skórką pomarańczową,olejkiem migdałowym i 3 żółtkami. Na mak poukładać paski ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180s góra-dół do przypieczenia ciasta,złotego koloru. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Przepis na blaszkę 25/25cm
Smacznego życzę!