Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak na szybko zrobione kiedy mamy ochotę na coś słodkiego,a w zapasach była puszka maku:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112852
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 141
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 323
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 395
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 704
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112852
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 141
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 323
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 395
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 704
Składniki
Mąkę,jajka,masło,proszek,cukier i śmietanę posiekać nożem. Zagnieść ciasto.3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć mak wcześniej doprawiony skórką pomarańczową,olejkiem migdałowym i 3 żółtkami. Na mak poukładać paski ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180s góra-dół do przypieczenia ciasta,złotego koloru. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Przepis na blaszkę 25/25cm
Smacznego życzę!