Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak na szybko zrobione kiedy mamy ochotę na coś słodkiego,a w zapasach była puszka maku:)
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 594
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8545
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2899
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 594
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8545
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2899
Składniki
Mąkę,jajka,masło,proszek,cukier i śmietanę posiekać nożem. Zagnieść ciasto.3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć mak wcześniej doprawiony skórką pomarańczową,olejkiem migdałowym i 3 żółtkami. Na mak poukładać paski ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180s góra-dół do przypieczenia ciasta,złotego koloru. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Przepis na blaszkę 25/25cm
Smacznego życzę!