Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z rabarbarem. Półkruche. Bardzo smaczne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1539
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1227
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1539
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1227
Składniki
Obierz rabarbar, pokrój w małe cząstki i zasyp cukrem. Dadaj mąkę ziemniaczaną i wymieszaj. Zrób ciasto w wyżej podanych składników. Podziel na dwie części. Potem rozwałkuj cienki placek ok. 0,5 cm. i wyłóż do wysmarowanej masłem i obsypanej kaszą manną formy. Możesz wierzch ciasta wysmarować białkiem, co zapobiegnie przesiąkaniu soku z rabarbaru. Połóż na wierzch cały rabarbar. Przykryj ciasto drugą warstwą ciasta i zrób dowolne małe otworki aby para z rabarbaru miała ujście. Upiecz ciasto w 180 stopniach C przez ok. 50 minut. Podawaj dobrze ostudzone, gdyż sok z rabarbaru musi nabrać gęstej konsystencji dzięki skrobi ziemniaczanej.