Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobieniai bardzo smaczne ciasteczka.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 307
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3152
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 30
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 152
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 307
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3152
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 30
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 152
Składniki
Mąkę dać na stolnicę,dodać masło,jajka,cukier,pr,do pieczenia,śmietanę. Wszystko posiekać nożem,następnie zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Kółka kłaść obok siebie tak by końce zachodziły na siebie. Wcześniej przygotować mak,dodać jajko,olejek migdałowy,rodzynki i cukier waniliowy,wymieszać i zasmażyć . Tak przygotowany i wystudzony mak kłaść paskiem wzdłuż na ciastkowe kółka. Zwinąć w roladkę ,dać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i do nagrzanego piekarnika do 180st.góra-dół .Piec krótko do zezłocenia ciasteczek. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!