Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobieniai bardzo smaczne ciasteczka.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Składniki
Mąkę dać na stolnicę,dodać masło,jajka,cukier,pr,do pieczenia,śmietanę. Wszystko posiekać nożem,następnie zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Kółka kłaść obok siebie tak by końce zachodziły na siebie. Wcześniej przygotować mak,dodać jajko,olejek migdałowy,rodzynki i cukier waniliowy,wymieszać i zasmażyć . Tak przygotowany i wystudzony mak kłaść paskiem wzdłuż na ciastkowe kółka. Zwinąć w roladkę ,dać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i do nagrzanego piekarnika do 180st.góra-dół .Piec krótko do zezłocenia ciasteczek. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!