Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie dyni i pomarańczy jest genialne! Tym razem w wersji nieco bardziej fit, czyli deseru jogurtowego.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1285
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5812
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8824
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18431
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1285
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5812
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8824
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18431
Składniki
Z podanych składników wyszły mi 4 pucharki deseru. Galaretkę robimy zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale w połowie wody. Zostawiamy do przestygnięcia, powinna być lekko ciepła. Połowę galaretki mieszamy z jogurtem, połowę z puree dyniowym. Wkładamy do lodówki - musi zacząć tężeć, aby masy po włożeniu do pucharków nie mieszały się. Masę jogurtową warto przemieszać kilka razy, aby tężała równomiernie. Do pucharków wkładamy: cząstki pomarańczy, masę jogurtową, masę dyniową, znów masę jogurtową. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Przed podaniem posypujemy biszkopcikami.