Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto o wielu smakach , łączy w sobie ser, mak , brzoskwinie , na lekkim czekoladowym biszkopcie
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1097
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1097
Składniki
Ser utrzeć z cukrem i żółtkami , dodać roztopione masło , śmietanę i budyń , na koniec pianę z białek i bakalie Masę makową utrzeć z żółtkami , dodać ubita pianę
Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia [ ja piekłam w tortownicy ] kłaść łyżka na przemian ser z makiem , piec ok 1h
Gdy ciasto siedzi w piecu przygotować krem ; sok z brzoskwiń wymieszać z wodą odlać część pozostałą zagotować , w reszcie płynu rozmieszać budyń obie mąki i cukier , wlać do gotującego syropu zagotować , gotowy budyń przykryć folią spożywczą i wystudzić . Gdy budyń będzie zimny utrzeć z kostką masła dodać pokrojone brzoskwinie
W takiej samej blaszce jak piekliśmy sero- mak pieczemy biszkopt. Białka ubić dodać cukier następnie żółtka , dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia , piec ok 30 min do suchego patyczka .
Wystudzone biszkopt przekroić na pół posmarować połowa masy na to sero-mak druga połowa masy , biszkopt. Zrobić polewę , zagotować śmietanę i pokruszyć do niej czekoladę roztopić , a gdy lekko przestygnie i zacznie gęstnieć polać ciasto . Zrobiłam to ciasto można powiedzieć z resztek , wcześniej piekłam inne ciasto do którego potrzebowałam masę makową i brzoskwinie , ponieważ część tych produktów mi zostało to stworzyłam takie cudo . Ciasto w smaku pyszne i wygląda bardzo ładnie , wbrew pozorom nie jest trudne , bardzo polecam .