Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto o wielu smakach , łączy w sobie ser, mak , brzoskwinie , na lekkim czekoladowym biszkopcie
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8066
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1163
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4528
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8066
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1163
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4528
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 535
Składniki
Ser utrzeć z cukrem i żółtkami , dodać roztopione masło , śmietanę i budyń , na koniec pianę z białek i bakalie Masę makową utrzeć z żółtkami , dodać ubita pianę
Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia [ ja piekłam w tortownicy ] kłaść łyżka na przemian ser z makiem , piec ok 1h
Gdy ciasto siedzi w piecu przygotować krem ; sok z brzoskwiń wymieszać z wodą odlać część pozostałą zagotować , w reszcie płynu rozmieszać budyń obie mąki i cukier , wlać do gotującego syropu zagotować , gotowy budyń przykryć folią spożywczą i wystudzić . Gdy budyń będzie zimny utrzeć z kostką masła dodać pokrojone brzoskwinie
W takiej samej blaszce jak piekliśmy sero- mak pieczemy biszkopt. Białka ubić dodać cukier następnie żółtka , dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia , piec ok 30 min do suchego patyczka .
Wystudzone biszkopt przekroić na pół posmarować połowa masy na to sero-mak druga połowa masy , biszkopt. Zrobić polewę , zagotować śmietanę i pokruszyć do niej czekoladę roztopić , a gdy lekko przestygnie i zacznie gęstnieć polać ciasto . Zrobiłam to ciasto można powiedzieć z resztek , wcześniej piekłam inne ciasto do którego potrzebowałam masę makową i brzoskwinie , ponieważ część tych produktów mi zostało to stworzyłam takie cudo . Ciasto w smaku pyszne i wygląda bardzo ładnie , wbrew pozorom nie jest trudne , bardzo polecam .