Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka czekoladowe, które ładnie wyglądają i wyjątkowo smakują.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 767
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 62
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 767
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 62
Składniki
Masło roztapiamy. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszając roztapiamy na małym ogniu. Odstawiamy do wystudzenia.
Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, a następnie żółtka i olejek. Miksujemy z masą czekoladową. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i szczyptą soli. Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 8 godzin.
Ciasto nabieramy łyżeczką i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 12 minut w 170 stopniach Celsjusza.