Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka czekoladowe, które ładnie wyglądają i wyjątkowo smakują.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 890
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113365
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1390
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 890
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113365
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1390
Składniki
Masło roztapiamy. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszając roztapiamy na małym ogniu. Odstawiamy do wystudzenia.
Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, a następnie żółtka i olejek. Miksujemy z masą czekoladową. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i szczyptą soli. Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 8 godzin.
Ciasto nabieramy łyżeczką i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 12 minut w 170 stopniach Celsjusza.