Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na popękane, smakowite, bardzo aromatyczne i intensywnie orzechowe ciasteczka. Do przygotowania tych domowych łakoci nie używamy dodatkowego tłuszczu w postaci masła czy oleju, a wykorzystujemy jedynie naturalne oleje zawarte w maśle orzechowym.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1263
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4017
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 994
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1263
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4017
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 994
Składniki
Do miski dodajemy masło orzechowe (z kawałkami orzechów), cukier, 2 jajka i łączymy składniki za pomocą miksera.
Następnie do powstałej masy dodajemy 100 ml mleka (u mnie bez laktozy), obie mąki, 2 czubate łyżeczki kakao i płaską łyżeczkę proszku do pieczenia. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki, a powstałe ciasto wkładamy na około 20 minut do zamrażarki.
Po tym czasie formujemy ciasteczka (wielkości orzecha włoskiego), delikatnie je spłaszczamy i układamy w odpowiednich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. * jeśli ciasto klei nam się do rąk, zwilżmy dłonie odrobiną wody lub przekładajmy ciasto na blachę za pomocą łyżeczki.
Blaszkę z uformowanymi ciasteczkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 9 - 10 minut.
Po ostygnięciu ciasteczka przechowujemy w metalowej puszce.
Życzę smacznego! :)