Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Łatwe do zrobienia.
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 50
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 93
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 74
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 157
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 50
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 93
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 74
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 157
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, jajkami i miodem. Dodać stopniowo suche składniki i miksować. Ciasto musi być dość gęste. Jeśli jest zbyt rzadkie to dodać jeszcze mąki. Wyrobić ręką.
Podzielić na cztery części i zrobić wałki. Każdy wałek pokroić na 10 części. Z pokrojonych części zrobić kulki. Kulki obtoczyć w cukrze pudrze. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 15 - 20 min. Pierniczki ładnie popękają. Pierniczki gotowe. Smacznego.