Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto na biszkopcie, choć sycące. Słodka beza, w połączeniu z kwaskowatym dżemem daje połączenie jakiego każdy oczekuje.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5316
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11743
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5316
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11743
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, a następnie żółtka cały czas ubijając. Maki przesiewamy wraz z proszkiem i mieszamy z makiem. Dokładnie mieszamy z biszkoptem, dodajemy olej. Pieczemy 25 minut w 175 stopniach. Studzimy.
Piwo zagotowujemy z cukrem, dodajemy porzeczki i smażymy pod koniec możemy dodać syropu lawendowego. Można zamknąć w słoiczku i przechowywać na zimę.
Mleko ostrożne gotujemy z kokosem i cukrem. Zimna śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy wystudzony kokos. Żelatynę rozpuszczamy i dodajemy do masy. Biszkopt smarujemy konfiturą i wylewamy masę kokosową (połowę).
Porzeczkę gotujemy w wodzie, dodajemy rozprowadzoną w niewielkiej ilości mąkę i zagotowujemy. Wsypujemy galaretkę i studzimy. wylewamy na kokos. Wylewamy na masę kokosową, a następnie gdy lekko stężeje, wylewamy drugą porcję masy kokosowej.
Zagniatamy wszystkie składniki i odstawiamy do schodzenia na godzinę. Pieczemy w takiej blaszce jak biszkopt. W 200 stopniach przez 10 - 15 minut do zrumienienia, następnie ubijamy bezę i temperaturę zmniejszamy.
Białka ubijamy, dodajemy stopniowo cukier, gdy ten się rozpuści dodajemy ekstrakt ocet i przesianą mąkę wraz z kokosem. Posypujemy ziarenkami. Wykładamy na kruche i pieczemy w 130 stopniach przez godzinę. Układamy na wierzchu ciasta i wstawiamy do lodówki.