Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedno z lepszych ciast jakie znam, zasługuje na to, żeby przypominać ten przepis, ciasto tylko z pozoru wydaje się trudne i czasochłonne,
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 247
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9866
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 247
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9866
Składniki
1. na ciasto: do garnka wlej olej i wodę, dodaj cukier i kakao, zagotuj na małym ogniu, wystudź, 2. oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywno, dodaj pozostały cukier oraz żółtka, ubijaj chwilę, dodaj zimna polewę czekoladową oraz mąkę przesianą z proszkiem i sodą, ubijaj chwile na małych obrotach do wymieszania składników, przełóż na blachę, piec ok 40 min w 180 st, wystudzić, 3. masło utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce sera, utrzeć krem, 4. zimne ciasto przekroic na pół, podsmarowac dżemem z czarnej porzeczki, wyłożyć krem, przykryć drugą częścią ciasta, 5. zimną śmietanę ubić na sztywno dodać cukier oraz rozpuszczoną, zimną żelatynę, 6. wierzch ciasta posmarować pozostałym dżemem, wyłozyć masę śmietanową, posypać tartą czekoladą, wystudzić, samcznego