Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek budyniowy z porzeczkami i odrobiną kokosu. Posypany wspaniałą kruszonką.
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 464
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1730
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 464
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1730
Składniki
TORTOWNICA 20-21 cm. Do ciasta wszystkie produkty w temperaturze pokojowej. Porzeczki delikatnie oberwać z gałązek, przełożyć na talerz, posypać odrobiną mąki i kokosu, lekko potrząsnąć aby obtoczyć. Kruszonka. Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Wstawiamy do lodówki. Mąkę wymieszać z budyniem, proszkiem do pieczenia i startą skórką cytrynową. Masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, cały czas ucierając. Dodać mąkę, w miarę potrzeby mleko i ucierać tylko do połączenia się składników.
Tortownicę wysmarować margaryną posypać bułką tartą.Przełożyć do niej ciasto, wyrównać, a na górę równomiernie rozsypać porzeczki. Wierzch posypać kruszonką.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 50 minut do suchego patyczka.