Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek budyniowy z porzeczkami i odrobiną kokosu. Posypany wspaniałą kruszonką.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 247
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 135
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 370
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1528
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 247
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 135
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 370
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1528
Składniki
TORTOWNICA 20-21 cm. Do ciasta wszystkie produkty w temperaturze pokojowej. Porzeczki delikatnie oberwać z gałązek, przełożyć na talerz, posypać odrobiną mąki i kokosu, lekko potrząsnąć aby obtoczyć. Kruszonka. Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Wstawiamy do lodówki. Mąkę wymieszać z budyniem, proszkiem do pieczenia i startą skórką cytrynową. Masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, cały czas ucierając. Dodać mąkę, w miarę potrzeby mleko i ucierać tylko do połączenia się składników.
Tortownicę wysmarować margaryną posypać bułką tartą.Przełożyć do niej ciasto, wyrównać, a na górę równomiernie rozsypać porzeczki. Wierzch posypać kruszonką.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 50 minut do suchego patyczka.