Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na szybko i tanio! Polecam, najlepsze na drugi dzień :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1267
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4022
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1000
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1267
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4022
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1000
Składniki
Ciasto kruche: Z margaryny, mąki, cukru pudru, amoniaku, proszku do pieczenia, śmietany i jajek zagniatamy ciasto. Pieczemy trzy placki. Forma 25/36, 180 stopni do 20 minut.
Krem grysikowy: Z mleka kaszy i cukru gotujemy krem około 35 minut aż do zgęstnienia, gdy zimny ucieramy z margaryną.
Polewa orzechowa: Wszystkie składniki polewy smażymy na patelni przez 15 minut. Gotową polewą rozprowadzamy na wierzchu ciasta.
Przełożenie: Ciasto- dżem-krem- ciasto- dżem- krem-ciasto- polewa orzechowa.