Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek może nieco mniej tradycyjny, znany również pod nazwą ciasta milionera. Kruche ciasto, słodki kajmak i gorzka czekolada.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113250
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 673
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1181
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 757
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113250
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 673
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1181
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 757
Składniki
Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia. Ciastka blenduję na drobno. Mieszam z miękkim masłem. Wykładam masą. Dociskam. Wrzucam do lodówki na około pół godziny.
Masę kajmakową podgrzewam, żeby dobrze się rozprowadzała. Wykładam na warstwę ciastek. Schładzam ponownie przez około pół godziny.
Czekolady roztapiam w kąpieli wodnej. Wylewam na warstwę kajmaku. Schładzam. Przechowuję w lodówce /ale fajnie smakuje, jak przed podaniem trochę się ociepli/.