Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek może nieco mniej tradycyjny, znany również pod nazwą ciasta milionera. Kruche ciasto, słodki kajmak i gorzka czekolada.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4990
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13484
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5858
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7585
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4990
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13484
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5858
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7585
Składniki
Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia. Ciastka blenduję na drobno. Mieszam z miękkim masłem. Wykładam masą. Dociskam. Wrzucam do lodówki na około pół godziny.
Masę kajmakową podgrzewam, żeby dobrze się rozprowadzała. Wykładam na warstwę ciastek. Schładzam ponownie przez około pół godziny.
Czekolady roztapiam w kąpieli wodnej. Wylewam na warstwę kajmaku. Schładzam. Przechowuję w lodówce /ale fajnie smakuje, jak przed podaniem trochę się ociepli/.