Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Princessa kokosowa to kruche ciasto przełożone masą kokosową, płynnym kajmakiem i kokosową pianką. Ciasto jest mocno kokosowe i przypomina smak batonika Princessa. Świetnie nada się na wesela, urodziny i imprezy. A z kawą to " niebo w gębie"
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 30
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20489
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 72
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 30
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20489
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 72
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki ze sobą wymieszać ( masło pokroić na mniejsze części ). Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie równe części. Włożyć do woreczka i do zamrażarki.
Masa I: Połowę mleka wlać do garnka. W drugiej połowie rozrobić budyń z cukrem. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń oraz dodać wiórki kokosowe. Mieszać energicznym ruchem, aż masa zgęstnieje.
Masa II: Do rondelka wlać mleko i dodać kajmak. Gotować na małym ogniu, aż masa będzie jednolita i bez grudek.
Masa III: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder i dalej miksować, ale na niższych już obrotach. Następnie wsypać budyń i wlać strużką olej. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe.
Pieczenie: Blachę wysmarować masłem i wyłożyć pergaminem. Jedną część ciasta rozwałkować ( podsypując mąką ) i wyłożyć na blachę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 15- 20 min. Po tym czasie wyciągnąć i na ciasto wyłożyć masę I, na masę I wylać masę II i następnie masę III. Z zamrażarki wyciągnąć drugą połowę ciasta. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obsypać równomiernie ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 35-40 min. Ostygnięte ciasto obsypać wiórkami i cukrem pudrem.