Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka babka z bakaliami ;-)
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 51
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 393
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 155
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 246
Bogata w antyoksydanty zielona herbata matcha w wersji latte z dodatkiem syro...
Odsłon: 86
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 51
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 393
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 155
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 246
Bogata w antyoksydanty zielona herbata matcha w wersji latte z dodatkiem syro...
Odsłon: 86
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puch. Do ubitych jajek dodajemy mąkę , cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wszystko dokładnie mieszamy.
Po dokładnym połączeniu się składników dodajemy roztopioną margarynę.
Jeszcze raz wszytko dokładnie mieszamy i dodajemy rodzynki, migdały i kandyzowana skórkę.
Wszystko ze sobą dokładnie połączyć. Ja z podanej proporcji robię albo jedną dużą babkę, albo jedną średnią i jedną małą lub jedną średnią babkę i 6 muffinek. A tym razem zrobiłam sześć muffinek i średnia babkę, czyli ciastem napełniamy sześć papierowych foremek do muffinek które umieszczamy w specjalnej blaszce do muffin, a resztę ciasta wylewamy do wysmarowanej margaryną i oprószonej mąką formy na babkę, najlepiej z kominem.
Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C i pieczemy ją przez około 60 minut. Muffinki piekę również w temp. 180'C ale przez około 20 minut. Muffinki i babka po upieczeniu powinny mieć złoto-brązowy kolor.
Moje muffinki znikły zaraz po upieczeniu więc zdążyłam obsypać je tylko cukrem pudrem i zrobić fotkę, a babkę odstawiamy do ostygnięcia.
Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i powstałą polewą oblewamy dokładnie babkę.
Na czekoladzie układamy migdały, a całą babkę obsypujemy kandyzowaną skórką pomarańczową. Smacznego !!!