Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5704
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5185
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5704
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5185
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek. Białka ubij z cukrem, dodając żółtka, następnie dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem i wylej ciasto.
Biszkopt piec około 20 minut w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystygnięciu przekrój na pół i nasącz mlekiem.
Galaretkę przygotuj według przepisu, do lekko tężejącej galaretki dodaj odmrożone truskawki. Zostaw do stężenia.
Zimną śmietanę ubij z cukrem pudrem, na pierwszy nasączony biszkopt wyłoż część śmietany a na nią stężałą galaretkę i kolejną część śmietany. Połóż kolejną część biszkoptu.
Wierzch posmaruj pozostałą częścią śmietany i posyp kolorową posypką. Wstaw do lodówki na całą noc.