Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13882
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1597
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15511
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6326
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13882
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1597
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15511
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6326
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek. Białka ubij z cukrem, dodając żółtka, następnie dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem i wylej ciasto.
Biszkopt piec około 20 minut w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystygnięciu przekrój na pół i nasącz mlekiem.
Galaretkę przygotuj według przepisu, do lekko tężejącej galaretki dodaj odmrożone truskawki. Zostaw do stężenia.
Zimną śmietanę ubij z cukrem pudrem, na pierwszy nasączony biszkopt wyłoż część śmietany a na nią stężałą galaretkę i kolejną część śmietany. Połóż kolejną część biszkoptu.
Wierzch posmaruj pozostałą częścią śmietany i posyp kolorową posypką. Wstaw do lodówki na całą noc.