Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1806
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1568
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1979
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1806
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1568
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1979
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek. Białka ubij z cukrem, dodając żółtka, następnie dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem i wylej ciasto.
Biszkopt piec około 20 minut w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystygnięciu przekrój na pół i nasącz mlekiem.
Galaretkę przygotuj według przepisu, do lekko tężejącej galaretki dodaj odmrożone truskawki. Zostaw do stężenia.
Zimną śmietanę ubij z cukrem pudrem, na pierwszy nasączony biszkopt wyłoż część śmietany a na nią stężałą galaretkę i kolejną część śmietany. Połóż kolejną część biszkoptu.
Wierzch posmaruj pozostałą częścią śmietany i posyp kolorową posypką. Wstaw do lodówki na całą noc.