Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 80
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 58
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 53
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 98
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19663
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 80
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 58
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 53
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 98
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19663
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek. Białka ubij z cukrem, dodając żółtka, następnie dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem i wylej ciasto.
Biszkopt piec około 20 minut w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystygnięciu przekrój na pół i nasącz mlekiem.
Galaretkę przygotuj według przepisu, do lekko tężejącej galaretki dodaj odmrożone truskawki. Zostaw do stężenia.
Zimną śmietanę ubij z cukrem pudrem, na pierwszy nasączony biszkopt wyłoż część śmietany a na nią stężałą galaretkę i kolejną część śmietany. Połóż kolejną część biszkoptu.
Wierzch posmaruj pozostałą częścią śmietany i posyp kolorową posypką. Wstaw do lodówki na całą noc.