Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 866
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1690
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4064
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 111
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 866
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1690
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4064
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 111
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek. Białka ubij z cukrem, dodając żółtka, następnie dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem i wylej ciasto.
Biszkopt piec około 20 minut w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystygnięciu przekrój na pół i nasącz mlekiem.
Galaretkę przygotuj według przepisu, do lekko tężejącej galaretki dodaj odmrożone truskawki. Zostaw do stężenia.
Zimną śmietanę ubij z cukrem pudrem, na pierwszy nasączony biszkopt wyłoż część śmietany a na nią stężałą galaretkę i kolejną część śmietany. Połóż kolejną część biszkoptu.
Wierzch posmaruj pozostałą częścią śmietany i posyp kolorową posypką. Wstaw do lodówki na całą noc.