Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto naleśnikowe dostałam od kuzynki i zawsze się sprawdza. Nie lubiłam piec naleśników ale jeść tak. Ciasto naleśnikowe nigdy mi nie wychodziło. Od kiedy dostałam ten przepis to już nie mam tego problemu, naleśniki często bywają na moim stole i to różne na słodko czy na słono wychodzą idealne i bardzo smaczne. Raz przygotowuję grubsze raz cieńsze ale zawsze są pyszne. Polecam
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4348
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 201
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4348
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 201
Składniki
Do miski przesiać mąkę , dodać jajka, szczyptę soli , mleko, wodę gazowaną oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie zmiksować na jednolitą gładką masę. Płaską patelnie do naleśników dobrze rozgrzać dodając niewielką ilość tłuszczu. Na patelnie chochlą rozlać porcję ciasta i smażyć nie za grube naleśniki, więcej lub mniej przysmażone. Ja mocniej podsmażam bo tak u mnie lubią (mocniej podsmażone). Naleśniki podawać jak się lubi i z czym się lubi.