Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto babkowe z jabłkami na herbatnikach. Bardzo łatwe i dobre ciasto.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 90
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13305
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2617
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3770
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 90
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13305
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2617
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3770
Składniki
ciastka- Blaszkę 30x40 wyłożyć papierem do pieczenia a potem poukładać herbatniki.
owoce- Jabłka obrać, pokroić w kawałki i rozsypać do blaszki. Oprószyć cynamonem a jak jabłka kwaśne to dodatkowo cukrem.
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i sokiem, przesiać tam mąkę z proszkiem. Mieszać mikserem na wolnych obrotach, dolewając mleko a potem olej. Wylać równomiernie po jabłkach.
Piec ok.60-70 min. w 175 *C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia, jak za mocno by brązowiało.
lukier-Przesiać cukier puder, dodać sok z połowy cytryny. Dodawać powoli gorącej wody i mieszać na lejącą papkę. Ale nie za rzadką ani za gęstą. Przelać do buteleczki z dziobkiem i polać zaraz w esy-floresy, górę przestygniętego placka.