Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam od koleżanki Agnieszki duuużo agrestu, zrobiłam już dżem , oraz na szybko to ciasto. Jest bardzo fajne, słodkie a zarazem kwaskowate.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5102
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34446
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2103
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113784
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5102
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34446
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2103
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113784
Składniki
Ciasto, 3 żółtka ubijamy z cukrem i śmietaną, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dobrze mieszamy. Możemy wylać do tortownic 26 cm., lub tak jak ja do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką foremki na tartę 27 cm. Na wierzchu układamy umyty, oczyszczony agrest, lekko dociskając, posypujemy ciasto cukrem trzcinowym lub zwykłym kryształem. Wstawiamy do piekarnika na 40 minut i pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor.
SMACZNEGO