Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste ale mega smaczne ciasto do kawy.Mięciutkie, pachnące migdałami z polewą czekoladową. Dzieciaki je uwielbiają:)
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 690
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 408
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13308
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 535
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 690
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 408
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13308
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 535
Składniki
Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao wsypać do miski. Masło z cukrem utrzeć, powoli dodawać po 1 żółtku,ucierać dalej. 3 białka ubić na sztywną pianę. Połączyć składniki sypkie z masą maślano-jajeczną, dodać mleko, pianę z białek, olejek migdałowy i delikatnie wymieszać łyżką. Do masy wsypać garść migdałów, większą część zostawić do obsypania gotowego ciasta.
Całą masę wlać do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 st. przez około 40-45 minut. Wyjąć, ostudzić, oblać polewą czekoladową przyrządzoną ze śmietanki i czekolady. Czyli: śmietankę podgrzać, dodać połamaną czekoladę, mieszać do rozpuszczenia i gotowe :) Migdały podprażyć na suchej patelni. Obficie posypać ciasto. Smacznego!