Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z galaretką na biszkoptach, przełożone masą śmietankową. Doskonale sprawdzi się jako prezent na Dzień Matki. Z tym przepisem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Przepis warty przetestowania.
 
        tortownica o średnicy 24 cm
 
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5963
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1803
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5963
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1803
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
         
         
                Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Na spód układamy biszkopty.
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy na bok do wystygnięcia.
Do miski wlewamy dobrze schłodzoną, słodką śmietankę. Ubijamy ją na sztywno. Pod koniec ubijania wlewamy wystudzoną galaretkę cytrynową. Masę przelewamy na biszkopty. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy na bok do wystudzenia. Ciasto wyciągamy z lodówki. Na wierzch układamy owoce - maliny i borówki (można je zastąpić innymi sezonowymi owocami). Na koniec do formy przelewamy tężejącą galaretkę. Ciasto ponownie wstawiamy na około 2 godziny do lodówki. Po tym czasie jest gotowe do jedzenia.