Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto którego wykonanie trwa 5 minut. Świetne na letni podwieczorek. Polecam przepis. Smacznego ;)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 97
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 97
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
ajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier, miksujemy aż powstanie jednolita, gładka masa. Masło rozpuszczamy. Następnie po mału wlewamy masło. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy i szpatułką mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę dzielimy na dwie części, do jednej wsypujemy kakao i wlewamy wodę. Mieszamy dokładnie, aż powstanie gładka masa. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy jasną masę, następnie ciemną. Jabłka obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w ósemki. Układamy na cieście. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)