Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PROSTE ciasto z owocami i kruszonką!
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5663
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5663
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Składniki
W misce miksujemy jajka oraz cukier na jasną, puszystą masę (ok. 5 minut), wlewamy olej, dalej miksujemy. Dodajemy proszek do pieczenia, mąkę, na końcu jogurt grecki. Masa powinna wyjść dosyć gęsta. W kielichu blendera ręcznego miksujemy mąkę, cukier, masło przez kilka sekund aż powstanie kruszonka. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem foremki (u mnie o wymiarach 18 x 26 cm). Równomiernie rozrzucamy owoce, a na nie kruszonkę. Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 stopni. Pod koniec pieczenia włączyć termoobieg.