Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PROSTE ciasto z owocami i kruszonką!
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 596
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 43
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 80
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 596
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 43
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 80
Składniki
W misce miksujemy jajka oraz cukier na jasną, puszystą masę (ok. 5 minut), wlewamy olej, dalej miksujemy. Dodajemy proszek do pieczenia, mąkę, na końcu jogurt grecki. Masa powinna wyjść dosyć gęsta. W kielichu blendera ręcznego miksujemy mąkę, cukier, masło przez kilka sekund aż powstanie kruszonka. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem foremki (u mnie o wymiarach 18 x 26 cm). Równomiernie rozrzucamy owoce, a na nie kruszonkę. Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 stopni. Pod koniec pieczenia włączyć termoobieg.