Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No co?!? Pycha wszak musi być :P <3
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 202
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25571
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 202
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25571
Składniki
W mleku rozpuszczamy masło, miąższ z wanilii i cukier waniliowy. Studzimy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując, dodajemy (stopniowo) cukier (ksylitol). Następnie do białek, stopniowo, dodajemy żółtka. Dokładnie mieszamy (wolne obroty). Cały czas mieszając, dodajemy roztopione masło, mąkę z proszkiem. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. (25x30) Truskawki kroimy na pół, oprószamy mąką, układamy na wierzchu ciasta. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C i pieczemy ok. 60 min (góra, dół). Posypujemy cukrem pudrem.