Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No co?!? Pycha wszak musi być :P <3
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2478
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 79
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 166
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2478
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 79
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 166
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Składniki
W mleku rozpuszczamy masło, miąższ z wanilii i cukier waniliowy. Studzimy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując, dodajemy (stopniowo) cukier (ksylitol). Następnie do białek, stopniowo, dodajemy żółtka. Dokładnie mieszamy (wolne obroty). Cały czas mieszając, dodajemy roztopione masło, mąkę z proszkiem. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. (25x30) Truskawki kroimy na pół, oprószamy mąką, układamy na wierzchu ciasta. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C i pieczemy ok. 60 min (góra, dół). Posypujemy cukrem pudrem.