Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No co?!? Pycha wszak musi być :P <3
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 873
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1698
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4073
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 121
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 873
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1698
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4073
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 121
Składniki
W mleku rozpuszczamy masło, miąższ z wanilii i cukier waniliowy. Studzimy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując, dodajemy (stopniowo) cukier (ksylitol). Następnie do białek, stopniowo, dodajemy żółtka. Dokładnie mieszamy (wolne obroty). Cały czas mieszając, dodajemy roztopione masło, mąkę z proszkiem. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. (25x30) Truskawki kroimy na pół, oprószamy mąką, układamy na wierzchu ciasta. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C i pieczemy ok. 60 min (góra, dół). Posypujemy cukrem pudrem.