Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto z truskawkami
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112982
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 329
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 673
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 537
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112982
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 329
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 673
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 537
Składniki
Margarynę lub masło rozpuszczam rzazem z mlekiem i odstawiam by ostygło .Z jajek oddzielam białko i żółtko osobno ,białka ubijam z odrobina soli pod koniec ubijania dodaje cukier ubijam i dodaje po jednym zalotka wsypuje mąkę z proszkiem i wlewam ostudzony tłuszcz z mlekiem wszystko dokładnie mieszam .
Truskawki myje kroje w ćwiartki i dodaje łyżkę mąki mieszam ,ciasto wlewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia po wierzchu układam truskawki oprószone mąką .Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ,upieczone ciasto posypuje cukrem pudrem Po dokładne wykonanie zapeszam na film smacznego .