Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciasto ze śliwkami na oleju zapraszam po przepis
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 303
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3051
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 25
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 148
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 303
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3051
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 25
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 148
Składniki
Margarynę lub masło rozpuszczam razem z mlekiem i odstawiam by ostygło ,do miski wbijam jajka dodaje szkl cukru roztrzepuje trzepaczka lub widelcem następnie dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia ostudzony tłuszcz Mieszam dokładnie by nie było grudek. Gotowe ciasto wlewam do blaski wyłożonej papierem do pieczenia blaszka 26 cm .
Z umytych śliwek wyjmuje pestki dodaje do nich łyżkę cukru ,cynamon i cukier waniliowy mieszam i tak przygotowane śliwki układam do dołu skorka na ciasto .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu 40 minut w 200 stopniach ,gorące ciasto po upieczeniu poruszam cukrem pudrem i czekam aż ostygnie .Po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film.