Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ,pyszne i szybciutkie ciasteczka z jabłkami do kawy :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7916
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1205
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7916
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1205
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Masło najlepiej rozpuścić i ostudzić.
Do miski wbijamy dwa jajka i miksujemy lub używamy trzepaczki do jajek :).Nastepnie wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy i ubijamy mikserem na tzw.kogel-mogel.Masa musi być prawie biała wtedy wiemy że cukier się całkowicie rozpuścił.
Dodajemy rozpuszczone masło i miksujemy,nastepnie po troszku dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.Mąkę dodajemy stopniowo bo ciasto gęstnieje.Dodajemy aromat, resztę mąki i dalej mieszamy ciasto łyżką.Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ciasta.
Nastawiamy piekarnik na 170C,blachę wykładamy papierem do pieczenia. Nabieramy łyżką ciasto i kładziemy na papierze.Można uformować okrągłe ciasteczka lub po prostu położyć tak jak nabierze nam się na łyżkę.ciasteczka wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 min pilnując żeby nam się góra nie przypiekła :) SMACZNEGO!!!