Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie proste w wykonaniu ciasto z jabłkami. Ciasto bardzo lubiane przez moją rodzinkę i zawsze się udaje.
mikser, miska, nóż,
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 745
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 745
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Składniki
Jabłka obrać, usuną gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki, a następnie w plastry. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodając mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia a na sam koniec olej. Zmiksować do połączenia składników. Blaszkę średniej wielkości wysmarować i wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do wysmarowanej blaszki. Na ciasto rozłożyć pokrojone jabłka. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i piec około 40 minut ( sprawdzić patyczkiem). Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.