Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie włoskie desery, z pewnością często powracacie do tiramisu. Proste, smaczne i wyjątkowo szybkie w przygotowaniu - czegóż można chcieć więcej? Ten deser możecie przygotować zarówno w większej blaszce, jak i w pucharkach, tworząc indywidualne porcje dla każdego z gości.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1272
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5793
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18406
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1272
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5793
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18406
Składniki
Białka ubij na sztywno. W dużej misce utrzyj żółtka z cukrem do momentu uzyskania jasnej, puszystej masy. Stopniowo dodawaj mascarpone, a następnie ubite białka.
Wymieszaj kawę z amaretto. W tak powstałej mieszance zanurzaj biszkopty, aby nią nasiąkły.
Układaj w pucharkach warstwami: biszkopty, mascarpone i kakao. Ułóż dwie warstwy w każdym naczyniu. Schładzaj 2-3 godziny w lodówce.
Przed podaniem deser możesz udekorować malinami oraz listkami mięty.