Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie włoskie desery, z pewnością często powracacie do tiramisu. Proste, smaczne i wyjątkowo szybkie w przygotowaniu - czegóż można chcieć więcej? Ten deser możecie przygotować zarówno w większej blaszce, jak i w pucharkach, tworząc indywidualne porcje dla każdego z gości.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Białka ubij na sztywno. W dużej misce utrzyj żółtka z cukrem do momentu uzyskania jasnej, puszystej masy. Stopniowo dodawaj mascarpone, a następnie ubite białka.
Wymieszaj kawę z amaretto. W tak powstałej mieszance zanurzaj biszkopty, aby nią nasiąkły.
Układaj w pucharkach warstwami: biszkopty, mascarpone i kakao. Ułóż dwie warstwy w każdym naczyniu. Schładzaj 2-3 godziny w lodówce.
Przed podaniem deser możesz udekorować malinami oraz listkami mięty.