Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy łaciaty keks zapraszam po przepis .
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 122
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14463
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19546
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 122
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14463
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19546
Składniki
Oddzielam białka od żóltek ,do miski daje cukier z ziółkami i ucieram po troszku dodaje mleko i olej i partiami mąkę z proszkiem całość miksuje do połączenia składników. W drugiej misce ubijam białka ze szczypta sali i delikatnie dodaje do ciasta łącze. Na końcu wsypuje bakalie i dodaje aromat i dziele ciasto na dwie części do jednej daje kakao dokładnie mieszam.
Blaszkę 26 cm wykladam papierom do pieczenia można użyć kreskówki i na przemian wlewam ciasto raz jasne raz ciemne .Ciasto piekle 30 minut na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach .Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem ,polec lukrem lun polewą .Po dokładne wykonanie zapraszam na film