Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy łaciaty keks zapraszam po przepis .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Składniki
Oddzielam białka od żóltek ,do miski daje cukier z ziółkami i ucieram po troszku dodaje mleko i olej i partiami mąkę z proszkiem całość miksuje do połączenia składników. W drugiej misce ubijam białka ze szczypta sali i delikatnie dodaje do ciasta łącze. Na końcu wsypuje bakalie i dodaje aromat i dziele ciasto na dwie części do jednej daje kakao dokładnie mieszam.
Blaszkę 26 cm wykladam papierom do pieczenia można użyć kreskówki i na przemian wlewam ciasto raz jasne raz ciemne .Ciasto piekle 30 minut na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach .Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem ,polec lukrem lun polewą .Po dokładne wykonanie zapraszam na film