Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem, który nadaje się do położenia wierzchniej warstwy na tort czyli otynkowania go. Jest prosty do wykonania, zawsze się udaje, jest stabilny, gęsty i smaczny. Można go zabarwiać na różne kolory, nadaje się doskonale jako podkład pod opłatki, również do ozdabiania babeczek czy przekładania wafelków.
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 69
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 21
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 34
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 69
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 21
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 34
Składniki
Masło i mleko skondensowane mają mieć temperaturę pokojową ( między 22-26 °C). Mleko należy zważyć!, jego proporcje do masła zawsze są 1:1. Przekładamy masło do misy miksera i ubijamy na puch, aż zbieleje. Im dłużej będziemy ubijać masło tym krem będzie bardziej puszysty i jasny. My ubijałyśmy masło 6-7 minut na najwyższych obrotach miksera. Wlewamy mleko skondensowane i cały czas ubijamy krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec możemy krem przemieszać łopatką silikonową, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza i uzyskać gładki, aksamitny krem. Jeśli chcemy go zabarwić dodajemy odrobinę barwnika i bardzo dokładnie łączymy go z kremem mikserem lub łopatką silikonową, aby nie było smug.
Krem maślany z mlekiem skondensowanym jest gotowy!