Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem, który nadaje się do położenia wierzchniej warstwy na tort czyli otynkowania go. Jest prosty do wykonania, zawsze się udaje, jest stabilny, gęsty i smaczny. Można go zabarwiać na różne kolory, nadaje się doskonale jako podkład pod opłatki, również do ozdabiania babeczek czy przekładania wafelków.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1155
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1194
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13271
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1155
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1194
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13271
Składniki
Masło i mleko skondensowane mają mieć temperaturę pokojową ( między 22-26 °C). Mleko należy zważyć!, jego proporcje do masła zawsze są 1:1. Przekładamy masło do misy miksera i ubijamy na puch, aż zbieleje. Im dłużej będziemy ubijać masło tym krem będzie bardziej puszysty i jasny. My ubijałyśmy masło 6-7 minut na najwyższych obrotach miksera. Wlewamy mleko skondensowane i cały czas ubijamy krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec możemy krem przemieszać łopatką silikonową, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza i uzyskać gładki, aksamitny krem. Jeśli chcemy go zabarwić dodajemy odrobinę barwnika i bardzo dokładnie łączymy go z kremem mikserem lub łopatką silikonową, aby nie było smug.
Krem maślany z mlekiem skondensowanym jest gotowy!