Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem, który nadaje się do położenia wierzchniej warstwy na tort czyli otynkowania go. Jest prosty do wykonania, zawsze się udaje, jest stabilny, gęsty i smaczny. Można go zabarwiać na różne kolory, nadaje się doskonale jako podkład pod opłatki, również do ozdabiania babeczek czy przekładania wafelków.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21207
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25323
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 106
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21207
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25323
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 106
Składniki
Masło i mleko skondensowane mają mieć temperaturę pokojową ( między 22-26 °C). Mleko należy zważyć!, jego proporcje do masła zawsze są 1:1. Przekładamy masło do misy miksera i ubijamy na puch, aż zbieleje. Im dłużej będziemy ubijać masło tym krem będzie bardziej puszysty i jasny. My ubijałyśmy masło 6-7 minut na najwyższych obrotach miksera. Wlewamy mleko skondensowane i cały czas ubijamy krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec możemy krem przemieszać łopatką silikonową, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza i uzyskać gładki, aksamitny krem. Jeśli chcemy go zabarwić dodajemy odrobinę barwnika i bardzo dokładnie łączymy go z kremem mikserem lub łopatką silikonową, aby nie było smug.
Krem maślany z mlekiem skondensowanym jest gotowy!