Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z lepszych ciast piernikowych, jakie dotychczas piekłam. Niesamowicie delikatne i puszyste. Sposób wykonania nie jest trudny, wszystkie składniki można wymieszać łyżką. Polecam :-)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13712
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13712
Składniki
Sposób wykonania ciasta: Do miski włożyć wszystkie składniki. Całość zmiksować ze sobą około 2 minut. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę piernikową przelać na blachę. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło.
Przygotować polewę: Masło lub margarynę rozpuścić na małym ogniu, dodać mleko i kakao i cukier puder. Całość podgrzewać cały czas mieszając do momentu aż wszystkie składniki się rozpuszczą i dokładnie połączą. Gorącą polewę wylać na wystudzony piernik. Udekorować orzechami. Smacznego :-)