Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten placek jest przygotowany prosto , szybko i jest smaczny. Można użyć jabłek które będziemy smażyć lub jabłek ze słoika ze swojej spiżarni. Polecam
blaszka, miska, nóż, rondel, tarka, łyżka, folia spożywcza,
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1203
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1203
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski posiekać nożem , a następnie zagnieść na gładkie jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części , owinąć folią spożywczą jedną włożyć do lodówki na 30 minut. a drugą do zamrażarki. W tym czasie przygotować jabłka. Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych , zetrzeć na tarce o dużych oczkach, usmażyć na patelni z dodatkiem cynamonu, cukru waniliowego. Po podsmażeniu do masy dodać 2 -3 łyżki bułki tartej , całość wymieszać i wystudzić. Większą blaszkę wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą, następnie spód blaszki wyłożyć ciastem z lodówki, ( ciasto można rozwałkować). Na cieście rozłożyć przygotowaną masę jabłkową. Drugą część ciasta z zamrażarki wyjąc i zetrzeć na tarce o dużych oczkach na jabłka. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 - 45 minut. Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Ciasto gotowe do spożycia.