Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten placek jest przygotowany prosto , szybko i jest smaczny. Można użyć jabłek które będziemy smażyć lub jabłek ze słoika ze swojej spiżarni. Polecam
blaszka, miska, nóż, rondel, tarka, łyżka, folia spożywcza,
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 95
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 44
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 92
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 95
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 44
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 92
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski posiekać nożem , a następnie zagnieść na gładkie jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części , owinąć folią spożywczą jedną włożyć do lodówki na 30 minut. a drugą do zamrażarki. W tym czasie przygotować jabłka. Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych , zetrzeć na tarce o dużych oczkach, usmażyć na patelni z dodatkiem cynamonu, cukru waniliowego. Po podsmażeniu do masy dodać 2 -3 łyżki bułki tartej , całość wymieszać i wystudzić. Większą blaszkę wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą, następnie spód blaszki wyłożyć ciastem z lodówki, ( ciasto można rozwałkować). Na cieście rozłożyć przygotowaną masę jabłkową. Drugą część ciasta z zamrażarki wyjąc i zetrzeć na tarce o dużych oczkach na jabłka. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 - 45 minut. Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Ciasto gotowe do spożycia.