Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten placek jest przygotowany prosto , szybko i jest smaczny. Można użyć jabłek które będziemy smażyć lub jabłek ze słoika ze swojej spiżarni. Polecam
blaszka, miska, nóż, rondel, tarka, łyżka, folia spożywcza,
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 289
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 244
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9301
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 289
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 244
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9301
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski posiekać nożem , a następnie zagnieść na gładkie jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części , owinąć folią spożywczą jedną włożyć do lodówki na 30 minut. a drugą do zamrażarki. W tym czasie przygotować jabłka. Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych , zetrzeć na tarce o dużych oczkach, usmażyć na patelni z dodatkiem cynamonu, cukru waniliowego. Po podsmażeniu do masy dodać 2 -3 łyżki bułki tartej , całość wymieszać i wystudzić. Większą blaszkę wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą, następnie spód blaszki wyłożyć ciastem z lodówki, ( ciasto można rozwałkować). Na cieście rozłożyć przygotowaną masę jabłkową. Drugą część ciasta z zamrażarki wyjąc i zetrzeć na tarce o dużych oczkach na jabłka. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 - 45 minut. Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Ciasto gotowe do spożycia.