Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z karpatkowym kremem i nie tylko.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na dwie nierówne części Mniejszą część rozkładamy na blaszce o wym.25x35 wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp,180st.C przez ok.20min. Upieczone wyciągnąć z blachy.
Wystygniętą blachę natłuścić i rozłożyć drugą część ciasta. Rozsmarować na nim marmoladę.
Ubić białka i do sztywnej piany dodać cukier, kisiel i wymieszać. Wyłożyć na marmoladę.
Ciasto wsrawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w tem.180st.C przez ok.40 minut. 5 Na ciasto z pianką wyłożyć krem przygotowany w/g przepisu na opakowaniu i przykryć drugim ciastem. Posypać cukrem pudrem SMACZNEGO!