Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na ciasto bez pieczenia. Pomarańczowa Charlotta"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Żółtka ubij na pianę w gorącej kąpieli wodnej, przestudź. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawaj żółtka.
Pod koniec wmieszaj mielone migdały, marmoladę i ubitą na sztywno śmietanę.
Tortownicę wyłóż papierem. Włóż do niej obręcz mniejszej tortownicy. Pomiędzy ściankami obręczy umieść na obwodzie przycięte dołem biszkopty. Dno też wyłóż biszkoptami.
Rozsmaruj na nich połowę kremu, rozłóż odkrojone części biszkoptów. Przykryj je resztą kremu. Wyjmij mniejszą obręcz. Odstaw tort do stężenia.
Mandarynki obierz i pokrój w poprzek w plasterki. Na kremie rozłóż mandarynki i zalej je tężejącą galaretką. Tort ponownie odstaw do stężenia.
Wierzch udekoruj listkami melisy.
50 minut
Porcja ok. 560 kcal
Koszt porcji ok. 3 zł
Przepis na 8 porcjiŹródło: Kobieta i życie