Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto Kubuś pyszne, kremowe i sprawdzi się na każdą okazję.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5391
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9209
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 115
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5391
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9209
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 115
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno a następnie po kolei dodawać do niej pozostałe składniki. Ciasto przelać na blaszkę o wym 25x35 i piec w 180C przez ok 25-30 minut bez termoobiegu, góra-dół. Upieczony biszkopt ostudzić a następnie nasączyć go wodą wymieszaną z sokiem z cytryny.
1 litr soku z Kubusia przelać do garnka a w pozostałej części rozrobić proszek budyniowy. Gdy Kubuś zacznie się gotować wlać rozrobiony proszek budyniowy cały czas energicznie mieszając. Krem powinien mieć konsystencję gęstego budyniu. Jeszcze ciepły krem Kubusiowy przelać do większej miski, dodać masło miksując cały czas aż masło się rozpuści. Na biszkopt wylać krem Kubusiowy i odstawić w chłodne miejsce do stężenia kremu.
W 125 ml wrzącej wody rozpuścić galaretkę, dobrze wymieszać i przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać przestudzoną galaretkę i dobrze wymieszać. Następnie na stężały krem Kubusiowy wylać masę śmietanową i rozsmarować po całości. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Wierzch ciasta można oprószyć delikatnie kakałem lub startą czekoladą. Smacznego!