Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto Kubuś pyszne, kremowe i sprawdzi się na każdą okazję.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8386
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253690
Polecam.
Odsłon: 1478
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8386
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253690
Polecam.
Odsłon: 1478
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno a następnie po kolei dodawać do niej pozostałe składniki. Ciasto przelać na blaszkę o wym 25x35 i piec w 180C przez ok 25-30 minut bez termoobiegu, góra-dół. Upieczony biszkopt ostudzić a następnie nasączyć go wodą wymieszaną z sokiem z cytryny.
1 litr soku z Kubusia przelać do garnka a w pozostałej części rozrobić proszek budyniowy. Gdy Kubuś zacznie się gotować wlać rozrobiony proszek budyniowy cały czas energicznie mieszając. Krem powinien mieć konsystencję gęstego budyniu. Jeszcze ciepły krem Kubusiowy przelać do większej miski, dodać masło miksując cały czas aż masło się rozpuści. Na biszkopt wylać krem Kubusiowy i odstawić w chłodne miejsce do stężenia kremu.
W 125 ml wrzącej wody rozpuścić galaretkę, dobrze wymieszać i przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać przestudzoną galaretkę i dobrze wymieszać. Następnie na stężały krem Kubusiowy wylać masę śmietanową i rozsmarować po całości. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Wierzch ciasta można oprószyć delikatnie kakałem lub startą czekoladą. Smacznego!