Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto bez pieczenia - Filadelfia
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 797
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 95
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 189
Polecam, pychota.
Odsłon: 474
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 273
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 797
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 95
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 189
Polecam, pychota.
Odsłon: 474
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 273
Składniki
Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w szklance wrzątku i odstawiamy do przestudzenia. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 3 szklankach płynu. U mnie 1 i 1/2 szklanki podgrzanego soku z kompotu oraz 1 i 1/2 szklanki wrzątku. Jeśli nie używacie wiśnie z kompotu dodajcie 3 szklanki wrzątku. Suchary rozdrobnić blenderem lub rozdrabniaczem na piasek i połączyć z kremem czekoladowym. Spód wyłożyć na dno tortownicy o wymiarach 24-26 cm. Docisnąć dobrze czekoladowy spód do blaszki za pomocą łyżki lub szklanki. Schłodzić w lodówce lub zamrażalniku na czas przygotowania kremu. Śmietankę ubijamy z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Gdy krem już jest gotowy cały czas miksując wlewamy przestudzoną, ale płynną galaretkę krystaliczną i krótko całość miksujemy. Krem przelewamy do tortownicy, rozsmarowujemy i chłodzimy w lodówce. Gdy galaretka wiśniowa zacznie gęstnieć, dodać do niej wiśnie ( u mnie z kompotu). Tężejącą galaretkę wylewamy na schłodzony krem z mascarpone. ( krem z mascarpone nie może być płynny, inaczej połączy się z galaretką) Ciasto wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin lub na całą noc. Smacznego! *ciasto można zrobić z dowolnymi owocami lub całkowicie pominąć etap dodawania owoców